Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/dieeetbeter.nl/httpdocs/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Positief blijven en innerlijke veerkracht - Die Eet Beter Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/dieeetbeter.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

Hoe is het vandaag met mijn innerlijke veerkracht. Mijn baas heeft een deadline opgegeven, blog publiceren op woensdag 13.00. Er staat nog niks op papier en het is 10:53. Ik moet nog passende plaatjes zoeken en het meest belangrijke, een onderwerp.

Wat heb ik dan meegemaakt in de afgelopen week. Allereerst bezig met een ander voedingspatroon. Maar is dat een onderwerp voor mijn blog of voor mijn Mental Food blog. Of zal ik eindelijk een keer vlog maken, een video van mijn weekverhaal. Eigenlijk moet ik nog in het Engels beginnen. Mijn app moet verder vernieuwd worden. Een hoop taken en deadlines die mijn baas heeft verzonnen. Volgende maand bestaat de zaak 10 jaar. 13 januari om precies te zijn. Vrijdag de dertiende heeft een hoop plezier gebracht. Goede jaren gedraaid en ook wat mindere jaren inzake belastingzaken. 13 januari is een interessante muziekdag. 1961, Ramona van Blue Diamonds op 1 in de Top 40, 1984 Relax – Frankie Goes To Hollywood, 1962 The Twist van Chubby Checker.

innerlijke veerkracht10 jaar eigen baas, die mij nu al die opdrachten en deadlines geeft. Zijn dat wel echte deadlines of zijn het subjectieve deadlines ? Mijn eigen deadlines leggen een druk op mijn schouders. Daarnaast ook een intervisie bijeen
komst vandaag. Die moet ik helaas afzeggen. Opgestaan met ongemakkelijke zenuwpijn in mijn benen en schouders en polsen zitten vast, zijn stijf en pijnlijk. Op de scooters is niet slim anders waai ik eraf als mij niet kan vasthouden en met de trein en nog een stuk lopen wordt een martelgang.

Normaal gesproken zet dat ik pijn niet meer in mijn blog. Vandaag wel, mijn positiviteit zit aan de lage kant. De afgelopen weken overgestapt op een deels paleo en hormoonfactor “dieet”. ik vind het niet echt een dieet, maar meer een ander voedingspatroon aangenomen. Gluten-arm en koolhydraat-arm is mijn eigen missie. Ik krijg er erg veel energie van en doorgaans kan ik toch weer wat meer. Gisteren even niet opgelet en te laat mijn tussendoortje genomen. Snelle koolhydraat om een flauwte te voorkomen en te laat aan de langzame koolhydraat gedacht. Resultaat was een vreetbui. Een pakje tucjes achterover geslagen en een paar chocolade pepernoten. Heel dom, want ik wilde het niet. Vandaag voel ik mij anders dan de dagen ervoor. Mentaal niet sterk, naast de pijnen ook een zwaar lichaam en hoofdpijn.

Ondanks de ongemakken, fijn om dit gevoel weer mee te maken en te weten dat gisteren niet zo’n slimme dag was. Daarnaast was een gesprek met de maatschappelijk werker eigenlijk de oorzaak van dit alles. Was namelijk op het tijdstip van het tussendoortje en dan vergeet ik dat. Volgende keer mijn wekkertje weer zetten. Het gesprek ging alle kanten op en uiteindelijk in de diepte. Dieper dan ik wilde eigenlijk, want normaal kan ik mijn ‘andere’ pijnen goed afschermen en verbergen. Want hoe diep kan pijn zitten? Veel ontstaat in je jeugd, daar wordt je grotendeels gevormd. Die link kan ik niet altijd bij mezelf leggen. Gisteren ging dat even wel. Dingen die je meegemaakt hebt en niet bewust hebt meegenomen naar het heden. Ik was verrast. Overrompeld eigenlijk. Weer een stukje inzicht. Wat krijg je doorgeven van je ouders en wat hebben je ouders meegemaakt en doorgekregen van eigen ouders. Een langzame lawine die doorgaat op je eigen kinderen. Wat nemen ze mee met wat je nu doorgeeft.

innerlijke veerkrachtHoe kom je weer in een opwaartse spiraal. Allereerst, wat zijn al die deadlines en moeten ze wel allemaal nu gebeuren ? Na met mijn baas gesproken te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat de deadlines om worden gezet in doelen. De doelen kunnen vandaag of morgen. In ieder geval  wel op prioriteit gesorteerd. De subjectieve druk wordt nu al een stuk lager. Het geeft veel meer rust nu en ik kan nu om 12.17 bijna mijn update gaan afsluiten.

De manier om alle taken die je hebt op een rijtje te zetten en te kijken wat er nu echt moet en de dingen die wel moeten maar niet persé nu te verdelen over een langere tijd, geeft al een hoop meer rust. Bij mij verandert de stemming dan direct. Wat leg ik mijzelf op en wat wordt er van mij verwacht. Die verwachting moet ik wel afstemmen om te kijken of het echt zo is. Het invullen van de verwachting van een ander geeft veel ruis en onrust.

Django runningIk heb de druk een beetje verdeeld en daardoor is mijn innerlijke veerkracht weer vergroot. Straks toch even naar buiten met het hondje en kijken wat ik verder op het lijstje heb staan voor de komende week.

Lao-Tse:

Je kunt beter niets doen, dan druk te zijn met niets.

DEB AppDe Android App kan worden gedownload in Google Play: Die Eet Beter Blog Virgil Smit App Android

De iPhone App kan worden gedownload in de App Store of via iTunes: Die Eet Beter Blog Virgil Smit App iPhone de zoekwoorden: Die Eet Beter – Virgil Smit. Je krijgt een bericht wanneer de nieuwe versie voor de iPhone beschikbaar is.

%d bloggers liken dit: